Dit zijn de gekende voorouders van de samensteller van deze database (meer dan 6000, inbegrepen de graven van Vlaanderen, Alfred I van Engeland en Karel de Grote), maar ook armen en ontheemden. 

Je kunt van hieruit ook de stamboom van alle 'moeders' bekijken met de  -  of + voor de namen: klik de vader weg, meteen ook 'zijn' voorouders; blijven de voorouders van de moeder. Bv., wil je de gehele stamboom Clement, klik - bij Gerard Behaeghe, blijft Genoveva Clement met haar voorouders. Wil je dit doen bij alle 'vaders', dan krijg je een zuivere moederlijn, met zijn grote variatie familienamen, maar evenwaardig als de 'patoniemen-lijst' die je nu bovenaan de KW ziet. Mijn vroegste 'stam-moeder' is Fr. Zuerynck, onderaan deze Kwartierstaat. Terloops, mitochondriën-onderzoek toont dat mijn 'oer-moeder' een Lapse (Sami) is. Uit het onderzoek van mijn Y-Dna, blijkt dat mijn 'oervader' een noordelijke germaan is. Dus: zowel mijn vaderlijn,als mijn moederlijn wijzen naar Noord-Europa, uiteraard totaal onafhankelijk van elkaar...(We spreken dan wel over de tijd toen nog geen familienamen bestonden)

Een naam zoeken binnen een geopende stamboom, kan met   control + F (gebruik alleen het naamdeel waarvan je zeker bent; geen wildcard)

Blauwe velden: ml.; Roze velden: vr.; Oranje velden zijn dubbels: klik dan pijltje achter de naam, tot zoeken van eerste vermelding,met verdere gegevens.

'Exponent' achter de naam is de voorouder-generatie. Karel de Grote is de 40ste generatie binnen stamboom Behaeghe, toen we 2exp40 voorouders tellen, of duizend miljard! In feite hebben we vele malen dezelfde voorouders en zijn we allemaal verwant....